Cum se aplica adezivul pe placa de polistiren


Adezivul S-P1 se aplica pe placa in puncte si pe margini, iar daca suprafata peretelui este neteda adezivul se intinde pe toata suprafata placii de polistiren extrudat EPS cu ajutorul unei mistrii dintate.


Cum se incepe montajul termo-sistemului


Pe soclu se monteaza un profil pentru inceperea lucrarii care este fixat cu dibluri din 30 in 30 de centimetri. Grosimea profilului se alege in functie de grosimea placii de polistiren. Se monteaza primele placi de polistiren incepand de la coltul cladirii, din partea de jos. Al doilea rand de placi se aseaza astfel incat coltul unei placi din al doilea rand sa cada la jumatatea laturii superioare a placii din randul inferior.


Cum se fixeaza placile de polistiren


Placile de polistiren expandat EPS se fixeaza pe perete si cu dibluri astfel incat sa se previna alunecarea placilor pe verticala pana la uscarea adezivului. Diblurile se monteaza in medie 6 buc/m2.


Cum se aplica termoizolatia langa usi si ferestre


In dreptul golurilor de perete (ferestre si usi) placa trebuie decupata astfel incat sa imbrace coltul golului. Placile termoizolante trebuie armate suplimentar cu petice de plasa de fibra de sticla in dreptul colturilor, pentru a evita aparitia fisurilor. Izolatia termica se face si la glafuri.


Cum se aplica stratul de armare


Dupa fixarea placilor termoizolante se aplica un strat de masa de spaclu S-P1, in care se insereaza plasa de armare din fibra de sticla. Ulterior, aceasta se acopera cu un nou strat de masa de spaclu S-P1 cu ajutorul unei mistrii. La imbinari plasele se suprapun 10 cm. Este recomandata folosirea profilelor de colt armate cu plasa de fibra de sticla.